• 🏊🏼‍♀️ Plavecký výcvik 🏊🏼‍♂️

          • Každý rok sa naši šiestaci tešia na zdokonaľovací plavecký výcvik. Nebolo tomu inak ani tento rok.

            Žiaci všetkých troch šiestackych tried sa posledné dni presunuli zo školských lavíc do mestskej plavárne. Pod vedením pedagógov sa učili plávať, či zdokonaľovali sa v plaveckých spôsoboch. Okrem toho mali žiaci prednášku o záchrane topiaceho sa aj s názornými ukážkami, absolvovali rôzne hry a súťaže vo vode.

          • DOPRAVNÁ SÚŤAŽ

          • Dňa 10. mája 2024 sa dve družstvá z našej školy zúčastnili dopravnej súťaže ,,Na bicykli bezpečne“. V konkurencii ďalších 11 družstiev naši žiaci obsadili pekné 3. a 5. miesto.

            K úspechu gratulujeme.

          • Dejepisná exkurzia Kežmarok

          • Dňa 7. mája 2024 mali žiaci 7. ročníka možnosť navštíviť  viaceré pamiatky v našom regióne.

             Prvou z nich bol Kežmarský hrad. Jeho zvláštnosťou je umiestnenie. Rozprestiera sa priamo v meste, preto patrí medzi tzv. mestské hrady na Slovensku. Na jeho nádvorí si naši žiaci zahrali aj živú dámu.

            Azda najzaujímavejšou zastávkou bolo Evanjelické lýceum v Kežmarku. Pani lektorka nám veľmi pútavo predstavila túto kultúrnu pamiatku s bohatou históriou. Pôsobilo a študovalo tu vraj množstvo osobností slovenských i európskych dejín. Z pre nás najvýznamnejších možno spomenúť napríklad Pavla Jozefa Šafárika, Karola Kuzmányho, Sama Chalupku, Janka Kráľa, Pavla Országha Hviezdoslava, Martina Kukučína či Janka Jesenského. V budove lýcea je umiestnená najväčšia školská historická knižnica v strednej Európe, ktorá sa pýši 150 000 zväzkami všetkých možných odborov i svetových jazykov. Ale asi najviac zaujal našich žiakov miestny „karzer“, čiže väzenie pre neposlušných žiakov.

            V programe dňa nechýbala ani návšteva Dreveného artikulárneho kostola v Kežmarku z 18.storočia a Nového evanjelického kostola v Kežmarku postaveného miestnymi veriacimi v druhej polovici 19. storočia.

          • Spomienková slávnosť

          • Dňa 3. mája 2024 sa žiaci 3.B a 3.C  zúčastnili pietnej akcie pri príležitosti 105. výročia úmrtia  gen. PhDr. Milana Rastislava Štefánika.

            Spomienkovej akcie sa zúčastnili predstavitelia mesta, miestnej organizácie Matice slovenskej, pedagógovia a žiaci.

            „ Prešiel celý svet, no nikdy nezabudol na svoj rodný kraj i celý národ, ktorému vydobyl to

            najdôležitejšie v podobe vlastného štátu. Večná mu česť a sláva!“

          • Majster Zvonár

          • Pod týmto názvom pripravila GUS v Sp. Novej Vsi v rámci Župných dní Košického kraja tvorivé dielne 2. mája pre žiakov v meste. Keďže o bohatej histórii nášho mesta sa učia aj žiaci 1. stupňa, o zvonolejárskej dielni Konráda Gaala sa dozvedeli aj žiaci 4.B. Zaujímavou kašírovanou technikou, aj s patinou starých čias si vytvorili zvon, ktorý môžu návštevníci mesta obdivovať pred budovou radnice.

            Ďakujeme pracovníčkam GUS za možnosť vyskúšať si niečo nové v tvorivých dielňach.

          • MŠO

          • Dňa 30. apríla 2024 sa na atletickom štadióne TJ Tatran konala MŠO 1. stupňa základných škôl v atletike žiakov a žiačok. Žiaci súťažili v disciplínach: beh na 50 a 400 m, skok z miesta a hod wortexkou.

            Naši športovci získali spolu 5 ocenení:

            Max Parajňák - 1. miesto v skoku z miesta

            Krištof Bryndza - 1. miesto v behu na 400 m

                                     - 2. miesto za beh na 50 m

            Sabína Gavelová - 3. miesto v skoku z miesta

                                        - 3. miesto v behu na 50m.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.     

          • Sokoliar

          • Ako každý rok aj tohto roku nás navštívil sokoliar, na ktorého sa deti z ŠKD veľmi tešili. Ich očakávania naplnili kondor Odin, výr Nyx, kuvík plačlivý Artuš, myšiak štvorfarebný Zuri, sokol pestrý Čip a sokol hybrid Džimi. Deti boli nadšené nielen  z ukážok lovu týchto dravcov, ale aj z ich poslušnosti. Mohli si osobne vyskúšať privolanie niektorého z týchto krásnych zvierat a podržať si ho na vlastných rukách. 

            Už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.

          • 🏀 Basketbal žiačok 🏀

          • Dňa 2. mája 2024 naše žiačky úspešne reprezentovali našu školu, pretože v okresných majstrovstvách v 3x3 streetbasketbale ZŠ získali výborné 2. miesto.

            Gratulujeme k úspechu.

          • 🏀 Ďalšie úspechy 🏆

          • Dňa 29. apríla 2024 sa naši žiaci zúčastnili okresných majstrovstiev v 3x3 streetbasketbale ZŠ. Tu získali krásne 3. miesto zo všetkých zúčastnených.

            Gratulujeme.

          • Slávnostná vernisáž

          • Dňa 26. apríla 2024 sa uskutočnila slávnostná vernisáž v Nitre, kde bola ocenená aj naša žiačka Sabína Mlynarčíková. Získala pekné tretie miesto v celoslovenskej výtvarnej súťaži s názvom  Svätoplukove kráľovstvo.

            K úspechu blahoželáme.

          • Výtvarníci 🎨

          • Naši žiaci sa zapojili do výtvarnej súťaže s názvom Ľudový ornament. V kategórii B (základné školy - 2. stupeň) naša žiačka Natália Marcinčáková získala čestné uznanie. A v kategórii E (ZUŠ 2. stupeň) Vanesa Bendíková získala 2. miesto.

            Našim žiačkam blahoželáme.

          • ⚽️ Malý futbal žiačok ⚽️

          • Po okresných majstrovstvách žiačok ZŠ v malom futbale nám do vitríny s trofejami pribudne ďalšia. Konkrétne za tretie miesto. 🥉

             

            Žiačkam gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme je deň, ktorý je venovaný našej planéte a každý rok si ho pripadá na 22. apríla. V tento deň si pripomíname krásu a hodnotu planéty, ktorá nám poskytuje domov. V našej škole sa žiaci zapojili do rôznych aktivít venovaných Dňu Zeme.

            Prváci skrášľovali okolie školy vyzbieraním odpadkov a sadili bylinky v triede, druháci sa zúčastnili prednášky o práci v bani v Multicentre. Tretí ročník navštívil ZOO aquaterra, kde si  mali možnosť pozrieť výstavu švábov a dozvedeli sa aj niečo o triedení a recyklovaní odpadu. Štvrtáci navštívili Galériu umelcov Spiša, kde si vyrábali výrobky z odpadového materiálu. Piataci navštívili triedičku odpadu Brantner. Šiestaci sa zúčastnili prednášky o biodiverzite v Správe Národného parku Slovenský raj. Žiaci siedmeho ročníka sa oboznámili s prácou v  bani v Multicentre. Ôsmaci si vypočuli prednášku o pôdnych parazitoch a biodiverzite životného prostredia na besede s parazitológmi zo SAV z Košíc. Naši najstarší žiaci, deviataci, navštívili čističku odpadových vôd. Všetci žiaci prvého a druhého stupňa sa zapojili aj do zbierania odpadkov, úpravy zelene a sadenia kvetov v okolí školy.

            Je dobré si pripomenúť, že naša Zem je jediná a jedinečná, preto by sme sa mali o ňu dobre starať nielen v tento deň.

          • Exkurzia v Čiernom Balogu

          • Dňa 23. apríla 2024 sme sa spolu so žiakmi 5.ročníka zúčastnili exkurzie v Čiernom Balogu. Dopoludnia mali žiaci program v spolupráci s animátormi zo združenia Vydra v Čiernom Balogu, kde mali možnosť súťažiť v rôznych disciplínach ako pílenie dreva, chôdza v párových chodúľoch, hod kľuchtov a zatĺkanie klincov. Popoludní bola v programe Bystrianska jaskyňa pri obci Bystrá, kde nám milá pani sprievodkyňa ukázala krásy jednej z našich slovenských jaskýň. Dobrú náladu umocnilo aj pekné počasie, ktoré nás sprevádzalo celým dňom.

          • Dejepisná exkurzia Levoča

          • Dňa 18. apríla 2024 sa žiaci 5. ročníka  zúčastnili dejepisnej exkurzie v Levoči.  Dozvedeli sa nové zaujímavé informácie o historickom meste v našom regióne. Navštívili archív, historickú mestskú radnicu, Dom Majstra Pavla a etnografické múzeum s workshopom zameraným na výrobu pečatí. Žiaci si mohli vyskúšať vytvoriť  a zapečatiť  vlastný odkaz, ktorý mohli venovať kamarátovi, rodičom alebo pani učiteľke.

             Exkurzia prebehla v  dobrej nálade. Žiaci, ale aj pani učiteľky sa obohatili o krásne zážitky.

          • ŠKOLSKÁ KUCHYNKA

          • Rekonštrukcia kuchynky na našej škole vytvorila nové podmienky pre učenie sa o zdravej a vyváženej strave. Zároveň v nej môžu žiaci rozvíjať svoje kulinárske schopnosti. Vybavenie kuchynky poskytuje žiakom príležitosť experimentovať s rôznymi receptami a surovinami, pričom sa učia nielen variť, ale aj rozumieť základným princípom zdravého stravovania. Počas hodín varenia majú žiaci možnosť spolupracovať v skupinkách, čo podporuje tímovú prácu a kreativitu.

          • Slávik Slovenska

          • V utorok 9. apríla 2024 sa zišli milovníci spevu a ľudovej piesne v školskom kole súťaže Slávik Slovenska. Porote predviedli 2 piesne (rýchlu a pomalú), mnohí si opäť vyskúšali vystupovanie pred obecenstvom, aj ako pracovať s trémou. Výkony porotu opäť potešili, mala ťažkú úlohu rozhodnúť o oceneniach a vybrať súťažiacich postupujúcich do obvodného kola.

            Výsledky:

            1. kategória – 1. Nina Jurjaková – 3.C

            2. kategória – 1. Nina Lišková – 5.A

                                   2. Andrea Kropková – 5.B

                                   3. Eliška Slebodníková – 5.D

            3. kategória – 1. Barbora Jančárová – 8.B

                                   2. Karolína Takáčová – 9.C

                                   3. Samuel Valko – 8.A

            Pochvalné uznanie – Katarína Košíková – 4.C, Martin Debnár – 7.A, Aneta Bryndzová – 8. A

            V obvodnom kole 18.4.2024 v koncertnej sále ZUŠ v Sp. Novej Vsi našu školu reprezentovali víťazky všetkých 3 kategórií. Dievčatá boli veľmi úspešné.

            Nina Jurjaková získala v 1. kategórii 2. miesto a Barbora Jančárová v 3. kategórii zvíťazila.

            Obe budú súťažiť v okresnom kole v Redute 15. mája 2024. Prajeme im veľa úspechov.

          • Beseda so spisovateľkou

          • V stredu 17. apríla 2024 si žiaci 4.B triedy zopakovali vedomosti o bájkach v priestoroch knižnice v našom meste. Pani knihovníčka nás previedla životom a ukážkami bájok Ezopa, La Fontaina, Krylova, aj nášho slovenského autora Jonáša Záborského. Žiaci sa snažili vystihnúť ponaučenia vyplývajúce z ukážok bájok, vystihnúť pranierované ľudské vlastnosti zvierat v bájkach, zahrali si aj známu bájku Havran a líška.

            Tešíme sa na ďalšie podujatie  v knižnici – besedu so spisovateľkou M. Staviarskou.

          • Marec mesiac knihy

          • Mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, obdobím, kedy sa znovu prebúdza k životu príroda a kvitne v svojej plnej kráse, ale aj s neutíchajúcim zdrojom vedomostí a informácií, a to s knihami. Aj v období moderných informačných technológií a počítačov má kniha svoje opodstatnenie a význam. Knihy obohacujú slovnú zásobu, rozvíjajú našu fantáziu, odstraňujú stres a budujú našu čitateľskú gramotnosť. A preto v ŠKD sa pre 1. a 2. ročník uskutočnila beseda s pani učiteľkou a  spispvatelkou PaedDr.Evou Halásovou, ktorá deťom predstavila nielen svoju knihu rozprávok s názvom Rozprávky z perečnika, ale aj knihu v Brailovom písme určenú nevidiacim. Pre 3. a 4. ročník si pani učiteľka a spisovateľka Mgr. Miriam Nevyjelovoá pripravila prezentáciu svojej rozprávkovej knižky Triky liky. 

            Deti sa tiež zúčastnili exkurzie v reklamnej agentúre PROGROUP, kde ich pán Mgr. Viliam Bdžoch previedol tajami reklamných letákov, plagátov, tričiek a rôznych iných predmetov.

            My v ŠKD sme sa v priebehu mesiaca venovali čítaniu obľúbených rozprávok, pracovali v zaujímavých tematických pracovných listoch a nakoniec si deti vytvorili a nakreslili svoju obľúbenú rozprávku alebo knihu.

            Verím, že pre naše deti budú knihy a rozprávky stále také obľúbené, veď kniha je už dlhé roky výborným spoločníkom človeka. Tak to nepokazme a čítajme aj my.

    • Kontakty

      • Základná škola, Nad Medzou 1, Spišská Nová Ves
      • 053/ 44 13 990, 0948 934 866 - Riaditeľka školy 053/ 44 13 992, 0904 575 900 - Zástupca riaditeľa školy 1.stupeň 053/ 44 13 992, 0948 934 886 - Zástupca riaditeľa školy 2.stupeň 053/ 44 23 754 - Tajomníčka školy 053/ 42 99 754 - Ekonómka školy 053/ 44 61 120 - Školská jedáleň
      • Nad Medzou 1 05201 Spišská Nová Ves Slovakia
      • 35546042
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje